Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab får mångmiljonbelopp från australiska regeringen

Bidraget ska användas för att upprätta ett samarbetscenter i anslutning till Saabs befintliga anläggning utanför Adelaide i syfte att främja samverkan inom ledningssystemområdet.

Saab i Australien har blivit beviljat ett bidrag på 22,6 miljoner australiska dollar för att upprätta ett så kallat Sovereign Combat System Collaboration Centre.

I den nya anläggningen upprättas bland annat en utbildning inriktad på ledningssystem och lokaler för produktions- och prototyparbete, systemintegration och testverksamhet.

Vi har funnits i Australien i tre decennier och är mycket glada att göra den här ytterligare investeringen som gör det möjligt för oss utveckla verksamheten vidare och bidra till tillväxten av den australiska försvars- och tillverkningsindustrin. Bidraget är ett komplement till Saabs investering på 55 miljoner dollar för att utöka anläggningen i Adelaide med runt 80 procent under en 18-måndadersperiod. Utökningen innebär att runt 450 jobb kommer att skapas, så väl för Saab som för underleverantörer, säger Andy Keough, chef för Saab Australien, i pressmeddelandet. 

Bidraget kommer genom den australiska regeringens Modern Manufacturing Initiative som uppges syftar till att stärka tillverkningsindustrin i landet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2