Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hitachi Energy
Elektronikproduktion |

Hitachi Energy öppnar ny fabrik i Sverige

Bolaget vittnar om ökad efterfrågan på HVDC-produkter och har tagit beslutet att öppna en ny fabrik i Smedjebacken i sommar.

Fabriken kommer initialt att sysselsätta omkring 50 medarbetare, men för att tillgodose den ökade efterfrågan behöver man rekrytera runt 100 nya medarbetare till ventilproduktionen med placering i Ludvika och Smedjebacken. Det står i ett pressmeddelande.

Vi ser en stor ökad efterfrågan på vår världsledande teknik som påskyndar den hållbara energiomställningen runt om i världen och vi är väldigt glada över att vi kan fortsätta investera och expandera vår produktion i Dalarna, säger Andreas Berthou, global chef för enheten HVDC på Hitachi Energy, i pressmeddelandet.

Produktionen av HVDC-ventiler kommer att flyttas från Hitachi Energys sajt i Ludvika till den nya fabriken i Smedjebacken. Detta för att, enligt bolaget, göra plats i fabriken i Ludvika för den senaste generationens HVDC-produkter.

Total beräknar Hitachi Energy med att rekrytera runt 500 personer, varav många ingenjörer men även andra kompetenser, i Sverige under det kommande året.

I Sverige har vi både vårt kompetenscentrum och en viktig del av produktionen, och vi ser fram emot att välkomna hundratals nya medarbetare som vill vara med och bidra till den globala omställningen, tillägger Berthou i pressmeddelandet.

Fabriken slår upp portarna i augusti 2022 och kommer sysselsätta omkring 50 medarbetare på en yta om 2’500 kvadratmeter.

Hitachi Energy har över 4'000 medarbetare i Sverige och finns på drygt 10 orter i landet. De största verksamhetsorterna är Ludvika med cirka 2'700 medarbetare och Västerås med cirka 1'050 medarbetare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2