Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Garo
Elektronikproduktion |

Garo etablerar verksamhet i Hillerstorp

Den svenska tillverkaren av elinstallations- och laddningsprodukter meddelar att man utökar verksamheten i Sverige under 2022.

Utökningen av verksamheten i Sverige sker, enligt ett pressmeddelande från bolaget, genom att omlokalisera delar av verksamheten inom affärsområdet Garo Electrification från tre anläggningar till en ny anläggning i Hillerstorp.

Detta, menar man, för att skapa effektivitet och tillväxt inom Garo Electrification och Garo E-mobility.

Produktionsverksamheterna inom Garo Electrification i Värnamo och Gnosjö flyttas till Hillerstorp. En anläggning som bolaget hyr, och som omfattar produktion, lager samt kontor. Produktionsverksamheten för Garo E-mobility i Gnosjö uppges utökas.

Att fortsätta utveckla verksamheten i Sverige och Småland är en del i vår tillväxtstrategi för att skapa en fortsatt expansion inom både affärsområde Garo Electrification och Garo E-mobility. Gnosjö är en naturlig hemvist för Garo och utökningen av verksamheten med ytterligare yta och arbetstillfällen inom kommunen är betydelsefullt då Gnosjöandan är en del av vårt arv, säger Patrik Andersson, vd för Garo, i pressmeddelandet.

Expanderar i Polen

Garo meddelade i slutet på januari att man investerar i ny produktions- och logistikanläggning i Polen för ”väsentligt utökad kapacitet” inom affärsområdet Garo E-mobility.

Vi ser en kraftig tillväxt inom framför allt E-mobility. Szczecin i Polen är strategiskt beläget för den snabbt växande europeiska marknaden, i tillägg till Garos huvudmarknader i Norden. Investeringen kommer att ge en väsentlig kapacitetshöjning samtidigt som aspekter kring miljö och hållbarhet tillvaratas. Vi avser samtidigt att fortsätta investera i Garos existerande produktionsenheter i Sverige som har en hög grad av effektivitet, sade Patrik Andersson, vd på Garo, i det pressmeddelandet.

Den nya anläggningen i Hillerstorp kommer tas i drift under höst/vinter 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons