Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Valmet Automotive
Elektronikproduktion |

Valmet Automotive gör kraftigt rörelselyft

Den finska fordonstillverkaren Valmet Automotive redovisar ökningar i både försäljningen och rörelsresultatet för helåret 2021.

Valmet Automotive lyckades bräda fjolårets nettoförsäljning med 15,4 procent. Siffran landade på 570,2 miljoner euro, jämfört med 494 miljoner i fjol. Bruttoförsäljningen ökade med 21,8 procent till strax under tre miljarder (2,4).

Rörelseresultatet ökade med 64,2 procent till 35,6 miljoner (21,7).

Netto- och bruttoförsäljningen ökade, enligt bolaget, inom samtliga affärssegment, med störst tillväxt inom system för elektriska fordon. Valmet Automotive har investerat kraftigt inom området, bland annat genom produktionslinjer och faciliteter i Finland och Tyskland, därav ett minus i kassaflödet på -7,2 miljoner (12).

Valmet Automotives satsning på e-mobilitet fortskrider enligt plan. Under 2021 tecknade vi tre tillverkningskontrakt för batterier med stora originaltillverkare inom fordonsindustrin. Vi fortsatte investera i produktion och testning i Finland och Tyskland. Och vi fick uppdraget av Lightyear att tillverka Lightyear One, ett eldrivet fordon med integrerade solceller, säger bolagets styrelseordförande, Jarkko Sairanen, i rapporten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1