Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Embedded |

Volvo Cars storrekryterar – söker 700 till Stockholm

Volvo Cars meddelar att bolaget expanderar i Stockholm genom en tech-hubb som ska bli arbetsplats för över 700 personer inom mjukvaruteknik, datavetenskap och analys, produkthantering, onlineförsäljning och användarupplevelse.

Expansionen kommer, enligt ett pressmeddelande från bolaget, påskynda Volvo Cars tillväxt liksom målsättning att vid 2025 sälja minst hälften av alla bilar online och utveckla minst hälften av all mjukvara internt.

Målet enligt bolaget är att tech-hubben i centrala Stockholm ska locka hundratals nya medarbetare från hela världen.

Stockholm är en hotspot för talang inom tech och nu vill vi skapa en innovativ, kreativ och samarbetsinriktad arbetsplats som ska locka människor från hela världen. Rekryteringsprocessen pågår redan och vi söker nu nya medarbetare som kan hjälpa oss att driva företaget framåt, säger Hanna Fager, Head of Corporate Functions på Volvo Cars, i pressmeddelandet.

Volvo Cars tar nu in mjukvaruutvecklingen internt, dels för att bilar i allt högre grad definieras av mjukvara snarare än den tidigare mer traditionella synen på bilen som en hårdvara, förklarar bolaget i pressmeddelandet, och fortsätter att man centraliserar datoriseringen till ett ”kraftfullt processorsystem” inuti de nya helelektriska bilarna.

Lokalerna kommer enligt Volvo Cars att renoveras och moderniseras senare under året, och kommer även att fungera som bas för företagets övriga verksamhet i Stockholmsregionen.Utav personalstyrkan på 700 personer kommer 400 nyanställas, skriver Göteborgs-Posten.

Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1