Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek Innovation
Teknik |

Smoltek siktar på protyptillverkning under 2023

Under hösten 2021 inledde Smoltek ett utvecklingssamarbete med en industriell tillverkare av insatsmaterial till elektrolysörer. Siktet är inställt på att kunna börja tillverka småskaliga prototyper under 2023.

Smoltek meddelade under hösten 2021 att bolaget har uppnått experimentella belägg för sitt nanofiberbaserade cellmaterial för PEM-elektrolysörer. Samtidigt meddelades att bolaget avsåg att inleda utvecklingssamarbete för den fortsatta utvecklingen av cellmaterialet, vilket också har skett, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Under slutet av 2021 inleddes förberedande steg i ett utvecklingssamarbete med en stor industriell tillverkare av insatsmaterial till elektrolysörer. Dock har vissa förseningar uppstått, vilket innebär att vi inte ännu kunnat skriva avtal kring och starta huvuddelen av detta projekt, säger Ellinor Ehrnberg, vd för Smoltek Innovation.

Smoltek fortsätter att man även bedriver diskussioner med andra potentiella industripartners inför den fortsatta utvecklingen av cellmaterialet för PEM-elektrolysörer. Samtidigt arbetar utvecklingsteamet med att testa olika slags korrosionsskyddande beläggning, optimera katalysmaterial med mera.

Ambitionen är att under 2023, eller tidigare, inleda ett samarbete med en stor tillverkare av elektrolysörer, eller komponenter till elektrolysörer, för att tillsammans bygga småskaliga prototyper, för att på sikt använda Smolteks nanofiberbaserade cellmaterial i kommande generationer, säger Ellinor Ehrnberg.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1