Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com
Komponenter |

Danska sensorer ska växa med miljoner

Sensortillverkaren Ceko Sensors vill växa och skala upp verksamheten. Företaget tar därför in tio miljoner danska kronor via Clausen Engineering.

Ceko Sensors skrivet i ett pressmeddelande att man har stängt en tredje investeringsrunda och har därmed samlat in kapital för att bli större.

Bolaget ska nu ta hjälp av Clausen Engineering, som beskrivs som ett erfaret bolag i att utveckla och skala upp företag.

Vi ser fram emot att samarbeta med Ceko och hoppas erbjuda inte enbart en stark ekonomisk uppbackning, utan även kunskap och stöttning, säger Clausen Engineering i pressmeddelandet.

Cekos medgrundare och vd, Kasper Reck-Nielsen skriver att bolaget befinner sig i ”en spännande marknadsposition” med en ökad efterfrågan på bolagets mems-sensor-teknologi.

Gröna satsningar innebär fler introduktioner av hållbara produkter och elfordon, vilket i sin tur sätter stor press på kraftnäten över hela värden. Vi bemöter detta med lösningar som ger utökad produktlivslängd, reducerad down-time, utökad produktion och minskat underhåll av kritiska komponenter så som transformatorer och strömbrytare, säger Kasper och fortsätter:

Tack vare investeringen från Clausen Engineering kan vi nu snabbare nå fler kunder för att hjälpa dem att lösa infrastrukturella problem i kraftnäten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2