Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Atlas Copco
Elektronikproduktion |

Atlas Copco lägger miljarder på två förvärv

Industrikoncernen Atlas Copco förvärvar Lewa GmbH och Geveke B.V för ett kombinerat värde av 7,2 miljarder kronor.

LEWA är tysk en tillverkare av membrandoseringspumpar, processpumpar och kompletta mätsystem, sysselsätter 1’200 anställda och hade intäkter under 2021 på 2,4 miljarder kronor. Industrierna där bolaget är verksamt är till exempel livsmedels-, kosmetisk- och kemisk industri samt raffinaderier.

LEWA har lång tradition av att stötta kunder och utveckla ledande industriella tekniker för effektiv, precis och säker flödeshantering av vätskor. Förvärvet gör att vi kan bygga vår närvaro och vårt tekniska erbjudande inom excenterskruvpumpar, säger Andrew Walker, affärsområdeschef energiteknik på Atlas Copco, i ett pressmeddelande.

Geveke är en distributör av kompressorer och sätter samman avancerade och komplexa pumpinstallationer. Bolaget har sitt säte i Amsterdam, har 173 anställda och hade under fjolåret intäkter på 648 miljoner kronor.

Geveke har stark ingenjörsförmåga och tillhandahåller kompletta lösningar för industripumpar hela vägen från idé till driftssättning, säger Andrew Walker, i pressmeddelandet.

Förvärvet uppges finansieras helt med likvida medel från Atlas Copcos egna tillgångar, och är föremål för godkännande från myndigheter. Förvärvet förväntas slutföras under det andra kvartalet 2022.

Den största delen av de förvärvade bolagen kommer att bli en del av divisionen Power and Flow inom Atlas Copcos affärsområde för energiteknik. och en mindre del av de förvärvade bolagen kommer att bli en del av servicedivisionen inom affärsområdet kompressorteknik.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1