Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micropower Group
Elektronikproduktion |

Micropower expanderar – med större lokaler

Tillverkaren av litiumbatterier och laddare meddelar att dotterbolagen HF SM Power Innovations AB och Micropower Sweden AB flyttade till större lokaler i slutet av fjolåret.

Bromma-baserade HF SM Power Innovations AB, säljkontor och forsknings- och utvecklingscenter för kraftelektronik, meddelas ha flyttat in i ett nytt komplex vid namn Hangar 5 i Bromma.

Dotterbolagets vd, Göran Johansson, berättar för Evertiq i ett svar per mejl att bolaget lämnar bakom sig ett starkt fjolår.

Året hade stark orderingång och kompetensrekryteringar genomfördes för att matcha behovet för ett utökat utvecklingsteam, skriver Göran Johansson till Evertiq.

Behovet av större lokaler bottnar enligt vd:n i att det inte fanns utrymme för tillväxt i gamla lokalerna.

Gruppen behövde även säkra en rekryteringsbas inom Stockholmsregionen så utrymme även för detta behövdes, fortsätter Göran.

Utöver att lokalerna, som mäter 1’112 kvadratmeter plus 160 kvadratmeter i förråd, uppfyller de enligt vd:n vidare behov

De nya lokalerna/fastigheten är miljöcertifierade enligt BREEAM till högsta nivå vilket ligger väl i linje med gruppens hållbarhetsmål.

På frågan om känslorna för 2022 när det första kvartalet snart är avklarat säger Göran att bolaget går in i året med bra orderingång, samt flera stora projekt som kommer lämnas över till serieproduktion. Sammantaget ger detta, säger vd:n, en ”kraftig tillväxtmöjlighet”.

Säkring av kompetens pågår och ytterligare rekryteringar är under genomförande för att svara upp till tillväxtmöjligheterna. Nya lokalerna ger en kraftigt förbättrad plattform att basera tillväxt och rekrytering på. Finns utmaningar som kvarstår på grund av situationen i världen men vi har ett starkt team som gör ett fantastiskt jobb att hantera det, säger Göran Johansson.

Expansion även på västkusten

Micropower Sweden AB i Göteborg, ett forsknings- och utvecklingscenter för litiumjon-batterier har också flyttat till större lokaler för att kunna utöka sin verksamhet.

Göteborgskontoret, som i dag har cirka 30 personer i verksamheten, upplevde, likt HF SM Power Innovations, en trångboddhet, skriver Fredrik Sööder, platschef för Micropower Sweden AB i Göteborg, i ett mejlsvar.

Nu får man tillgång till 1’205 ändamålsenliga kvadratmeter.

Verksamheten i Göteborg har speciella behov med höga krav då vi behöver både kontors- och labbyta. Nya lokalerna är således anpassade för detta med kontorsytor och större labbutrymme under ett och samma tak, skriver Fredrik Sööder, som skriver att han upplever ”mycket positiva” känslor när vi nu tagit klivet in i 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2