Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Drlyly75 Dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Nedstängningar i Shenzhen efter covidutbrott

Efter förra veckans covidutbrott i Shenzhen, Kina har myndigheter infört nya restriktioner. Den södra delen av stadens affärsområden har stängts ner, samtidigt som resor till Shanghai har begränsats genom indragna busslinjer, rapporterar Associated Press.

Det var i går, söndag som hälsokommissionen i Shenzhen rapporterade om 66 nya, lokalt registrerade smittofall av covid-19. I dag har ytterligare 86 nya smittofall registrerats, skrier nyhetsbyrån AP.

Lokaltidningen Shenzhen Daily rapporterade under gårdagen att staden genomför stadstäckande PCR-tester vid tre tillfällen för att bromsa utvecklingen. Ett meddelande från det så kallade Prevention and Control Command Office uppmanade samtliga invånare att ta testet. Vidare framgår det att man som anställda inom annat än samhällskritiska funktioner behöver arbeta hemifrån, eller avbryta produktion och operativ verksamhet.

Shenzhen är ett nav för elektronikindustrin där bland andra Foxconn och Unimicron är etablerade. Umimicron uppger i ett börsmeddelande att man upphörde sin verksamhet klockan åtta på morgonen i går, den 14 mars i enlighet med det lokala styrets förebyggande arbete.

Åtgärderna rapporteras omfatta hela Shenzhen och träder i kraft den 20 mars.

Associated Press rapporterade under söndagen även om 32’000 nya smittofall i Hong Kong. Kina har en så kallad nolltolerans-strategi införd, med vilken man kan stänga ner hela städer för att stävja spridningen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1