Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 03 april 2003

Acreo räddar inte IVF

Planen om att Acreo skulle rÀdda IVF's elektronikverksamhet sprack. Nu börjar man istÀllet att montera ned verksamheten.
"Elektronikproduktionssidan har tidigare gÄtt med förlust. Nu stÀrker vi upp den sÄ den blir lönsam, vilket Àr det viktigaste pÄ kort sikt". Detta sÀger IVFs VD Thomas Nordström till Elektroniktidningen.

Peter Wahlberg, chef för IVF's avdelning för elektronikproduktion sÀger dÀremot till Elektroniktidningen att det Àr en katastrof. "Hela vÄr verksamhet demonteras", sÀger han. Totalt har IVF sagt upp 29 anstÀllda varav 6 inom elektronikavdelningen.

Det fanns en rÀddningsplan som innebar att Acreo skulle ta över elektronikdelen, men denna plan Àr inte lÀngre aktuell. "Sammanslagningen hade medfört sig bÄde kostnader och risker", sÀger Anders Josefsson, marknadschef pÄ Acreo, till Elektroniktidningen.

Det finns dock en rÀddning. Elektroniktidningen skriver att om labbet flyttas nÀrmare forskningsinstitutet Imego kan de tÀnka sig att investera i den utrustning som behövs för att utöka verksamheten till att Àven omfatta mikrosystem.
Annons
Annons
Annons
Annons
LÀs Àven
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1