Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Beyond Gravity
Elektronikproduktion |

Ruag Space bygger ny fabrik i Linköping – skapar nya jobb

Rymdföretaget tog i dag det första spadtaget för det ska bli en ny anläggning i Linköping och utökad produktion av satellitdispensers.

Uppdaterad; 2022-12-05 18:22

Den nya satsningen innebär en fördubbling av produktionen av satellitdispensers. Det medför ett 60-tal nya arbetstillfällen, från cirka 140 till cirka 200 medarbetare, skriver man i ett pressmeddelande. 

— Det var självklart att investeringen skulle göras i Linköping. Vi har mycket kompetenta medarbetare och en perfekt infrastruktur för New Space, säger Holger Wentscher, ansvarig för affärsområdet Launchers på Beyond Gravity, i pressmeddelandet. 

Ruag Space, som nu går under namnet Beyond Gravity, förklarar att dispenserna ser till att satelliten och raketen förblir säkert sammankopplade under resan ut i rymden, för att sedan exakt leverera nyttolasterna i omloppsbana.

Den nya rymdfabriken ska stå klar 2023 och byggs i företagsparken Cavok District, som ska bli Linköpings nya "flyg-och rymdkluster". I den nya anläggningen kommer Beyond Gravity att kunna producera ett dispenser-system per vecka, i stället för ett i månaden. Med det kan företaget möta, och stödja, den snabba tillväxten av satellitkonstellationer.

— Vi förkortar våra produktionsledtider med 50 procent och är därmed idealiskt rustade för industrialiserad storskalig produktion, säger Holger Wentscher i pressmeddelandet. 

Rymdfabriken erbjuder ytterligare en produktionsyta på 4,600 kvadratmeter, utöver den befintliga på 3,000. Den nya hallen är utformad för serieproduktion.


Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2