Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer tecknar mångmiljonavtal med italienskt takföretag

Den svenska tillverkaren av solcellstak Midsummer har tecknat ett avtal med det italienska takföretaget PugliAsfalti om försäljning av tunnfilmspaneler från Midsummers fabrik i Bari, Italien.

PugliAsfalti uppges i ett pressmeddelande köpa upp till 6,5 MW solpaneler från Midsummer per år i fem år. Detta till ett totalt ordervärde av cirka 620 miljoner kronor.

Tunnfilmspanelerna kommer tillverkas vid Midsummers fabrik i Bari, som väntas starta produktionen i slutet av detta år.

Detta är det tredje liknande avtalet vi tecknat på kort tid med syfte att säkra avsättning för våra produkter från den nya fabriken i Bari redan från start. Vi har nu tecknat avtal för motsvarande 15 MW solpaneler av fabrikens maximala årliga kapacitet på 50 MW, säger Sven Lindström, vd för Midsummer, i pressmeddelandet.

Som en del av avtalet kommer Midsummer Italia att köpa upp till 30’000 kvadratmeter TPO-installationer per år från PugliAsfalti för 100 euro per kvadratmeter. Detta är enligt pressmeddelandet en syntetisk takbeläggning som används främst för platta tak.

Förra månaden beslutade den Turinbaserade tak- och byggmaterialleverantören Unimetal att köpa upp till 5 MW per år av Midsummers tunnfilmsmoduler för nio miljoner euro per år i fem år, för ett totalt kontraktsvärde på 45 miljoner euro för 25 MW solpaneler.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-1