Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Norautron
Elektronikproduktion |

Norautron expanderar produktionsytan i Vänersborg

Kontraktstillverkaren har varit i behov av ökad kapacitet i Vänersborg. Därför tog man i slutet på fjolåret beslutet att utöka golvytan i fabriken – som nu ger plats åt maskinleveranser som ska hjälpa bolaget att bemöta trycket.

2’500 kvadratmeter har blivit 3’800 kvadratmeter produktionsyta hemma i Vänersborg. Men det har inte involverat några ytterligare byggnationer eller andra tidskrävande aspekter. Snarare utnyttjande av vad som redan finns och en släng ommöblering.

Vi växer i de befintliga lokalerna och har utökat vår golvyta via en saluhall här i Trenova, ett köpcentrum i Vänersborg, säger Dan Ivarsson, sälj- och marknadskoordinator på Norautron, till Evertiq.

Sysselsättningen är hög i fabriken. Bolaget har eftersökt ökad produktionskapacitet och får nu möjligheten att flytta in nya maskiner tillverksamheten. En selektivlödare (Ersa Versaflow 3/66 XL) som nu är installerad och kommer att driftsättas det snaraste och en ytmonteringslina som är planerad till andra halvan av 2022. Vilket gör att man står med två exemplar av vardera maskin.

Vi mer än fördubblar kapaciteten, helt enkelt. Det är moderna maskiner som arbetar flera gånger snabbare och som gör att vi kan ta oss an små, avancerade kort, berättar Dan.

Utöver att produktionsytan blir större tillförs bolaget även ett utökat antal administrativa platser, så som kontor, men också fler mötesrum.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2