Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© arm
Elektronikproduktion |

Arm planerar minska personalstyrkan globalt

Det brittiska designhuset Arm rapporteras planera en reducering av sin globala personalstyrka med upp emot 15 procent.

15 procent skulle innebära att upp emot 1’000 anställda ur Arms globala personalstyrka kan gå miste om sina jobb, rapporterar brittiska Telegraph.

Tidningen har tagit del av ett mejl som skickats ut till designhusets anställda med bolagets vd, Rene Haas som avsändare.

Haas skriver i mejlet att reduceringsbehovet kan påverka tolv till 15 procent av personalstyrkan, och förklarar att ”för att vara framgångsrika i framtiden behöver vi vara mer disciplinerade gällande våra kostnader och var vi investerar”, rapporterar Telegraph.

Arm har totalt 6’400 anställda, varav 3’500 är baserade i Storbritannien. Reduceringen uppges, om den genomförs, beröra primärt USA och Storbritannien.

Nvidia och Arms japanska ägare, Softbank lade tidigare i år ner förvärvsaffären mellan Nvidia och Arm. En affär som värderades till 40 miljarder dollar och skulle, väl genomförd, klassas som den hittills största inom halvledarindustrin.

Parterna sade upp avtalet på grund av vad som beskrevs som; "betydande regulatoriska utmaningar som förhindrar fullbordandet av transaktionen, trots ansträngningar i god tro från parterna".


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-1