Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Sensorföretag mottar miljoninvestering

Almi Invest investerar 2,5 miljoner kronor i IPercept, som utvecklat en lösning som ska förbättra övervakning av industriella maskiner och robotar.

IPercepts produkt består av hårdvara i form av sensorn och mjukvara där mätdata och algoritmer ger kunden ”tidig och handfast” vägledning om en maskin eller robot avviker från sin normala gång. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pengarna ska användas till produktutveckling och försäljning. I emissionen på totalt 5,5 miljoner kronor deltar även privata investerare.

Tack vare denna investering kan vi ta nästa steg i vår utveckling, påbörja försäljning till olika målkunder, lansera vår nya tjänsteportfölj och fortsätta produktutvecklingen med fokus på mjukvaran, säger Károly Szipka, vd på IPercept, i pressmeddelandet. 

Till en början säljs produkten som en tjänst, en fristående lösning som monteras på befintlig maskinpark. På sikt vill man även kunna sälja den direkt till tillverkarna av verktygsmaskiner och industriella robotar och bli en integrerad lösning.

IPercepts lösning fyller ett stort behov hos industrin, då den säkerställer att allt fungerar som det ska i maskinparken och man undviker oplanerade samt kostsamma stopp i produktionen. Givet bolagets djupa teknologi och marknadspotential ser vi att det kan bli en attraktiv investering inom ett av Sveriges styrkeområden, säger Stina Wallmark, Investment Manager på Almi Invest, i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2