Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NCAB
Mönsterkort |

Covidutbrottet i Shenzhen: NCAB försöker stävja effekterna

En ökning av covid-relaterade smittofall i Shenzhen, Kina har gjort att den lokala regeringen har beslutat att införa restriktioner i området mellan 14 och 20 mars. Nu meddelar mönsterkortsleverantören NCAB om situationens effekt på den egna verksamheten.

Ett tidigare meddelande från det så kallade Prevention and Control Command Office läses att man som anställd inom annat än samhällskritiska funktioner behöver arbeta hemifrån, eller avbryta produktion och operativ verksamhet.

Mönsterkortsleverantören NCAB skriver att fabrikerna som för närvarande påverkas av restriktionerna utgör 14 procent av bolagets försörjning, och att dessa stoppar produktionen under en veckas tid.

"Nedstängningen som införts har även en inverkan på logistiken som löper genom Shenzhen och Hong Kong," fortsätter NCAB i en bolagsuppdatering.

Restriktionerna kommer enligt NCB att ha en omedelbar inverkan på kommande leveranser och pågående beställningar med planerad leverans inom en snar framtid. Bolagets lokala fabriksledningsgrupp uppges fortsätta arbeta på distans och samarbetar med fabriker och lokala speditörer för att minimera effekten av begränsningarna.

"Vi har fortfarande personal på plats i ett antal av de berörda fabrikerna i Shenzhen, som kan säkerställa att våra beställningar prioriteras och hanteras korrekt," berättar NCAB i uppdateringen.

Vidare skriver NCAB att man har en ”betydande produktionskapacitet i andra opåverkade områden utanför Shenzhen som kan leverera en rad olika teknologier och volymer”.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2