Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Atlas Copco
Elektronikproduktion |

Atlas Copco köper halvledarföretag: ”Kompletterar Edwards”

Industrikoncernan Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva tillgångarna i Ceres Technologies Inc., en amerikansk tillverkare och konstruktör av utrustning för att leverera gas och ånga inom halvledarindustrin.

Ceres Technologies, Inc. grundades 2011 och är beläget i Hudson Valley i New York-området. Utöver att tillhandahålla utrustning för leverans av gas och ånga, erbjuder även Ceres kontraktstillverkning av processverktyg för originaltillverkare och forskningsorganisationer, samt ingenjörstjänster för kunder inom halvledarbranschen och industrin. Det skriver Atlas Copco i ett pressmeddelande. 

Ceres tillhandahåller kritiska delsystem för processverktyg som kompletterar Edwards existerande vakuum- och reningssystem för halvledarmarknaden. Förvärvet gör det möjligt att genom ny teknologi och kunskap utöka Edwards existerande globala erbjudande inom flytande kemikaliedispensering. Förvärvet av Ceres är också ett värdefullt steg framåt för att möta det växande behovet av att återvinna och återavända gaser inom processteknik för halvledare. Det leder till förbättrad hållbarhet i linje med industrins miljömål, säger Geert Follens, affärsområdeschef Vakuumteknik på Atlas Copco, i pressmeddelandet. 

Förvärvet uppges inkludera tillgångarna i två närstående bolag, North Park Metalworkers, Inc. och Peak Precision Technologies, Inc. 

North Park Metalworkers, Inc. producerar svetsade kapslingar, ramar och maskindelar och är också beläget i Hudson Valley. Peak Precision Technologies, Inc. levererar precisionsvetsade och lödda maskindelar och är beläget i Fort Collins, Colorado.

Under 2021 hade de intäkter på omkring 351 miljoner kronor. De förvärvade bolagen har cirka 185 anställda.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1