Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Renesas
Komponenter |

Renesas: "Vi utvärderar effekterna av jordbävningen"

En kraftig jordbävning med en magnitud på strax över sju drabbade Fukushima-prefekturens kust och de omgivande områdena den 16 mars.

Halvledartillverkaren Renesas har tre fabriker nära skalvets epicentrum – i Hitachinaka, Takasaki och i Yonesawa. Bolaget meddelar att ingen påverkan har bekräftats för dess övriga kontor och bolag inom koncernen.

Renesas skriver i en uppdatering att produktionen vid dess fabriken Hitachinaka stoppades omedelbart efter skalvet, och att ett beslut om att återuppta verksamheten baseras på ”ett antal faktorer, däribland anläggningens tillstånd”.

"Även om det var ett tillfälligt strömavbrott har strömmen återställts sedan dess, och allmän utrustning har delvis återupptagits. Renesas har påbörjat en säkerhetsanalys av renrummet från och med morgonen den 17 mars lokal tid. Utredning av möjlig påverkan på utrustningen och produkterna kommer att genomföras när renrummets säkerhet har bekräftats”, skriver företaget i uppdateringen.

Produktionen vid fabrikerna i Takasaki och Yonesawa stoppades efter skalvet. Bolaget undersöker i skrivande stund effekterna i Takasaki, men har delvis återupptagit produktionen vid vissa testlinjer i Yonesawa. 

Enligt Japans meteorologiska myndighet, JMA, registrerade 1’184 kommuner en magnitud på 1 eller mer. De största rapporterades i två kommuner, medan tolv noterade en intensitet på 6-, och 22 kommuner noterade en magnitud på 5+.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-12-07 23:13 V22.1.2-2