Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza
Elektronikproduktion |

Hanza inviger ny fabrik i Estland

Efter beskedet i december 2020 om en ny fabrik i Tartu, Estland inviger kontraktstillverkaren i dag sin nybyggda produktionsanläggning.

Hanza skriver att fabriken ska bolagets position som enleverantör av regional och komplett tillverkning och skapar ytterligare kapacitet för vidare tillväxt.

Detta är en viktig milstolpe i Hanzas utveckling. En ny, modern anläggning i Estland som är skräddarsydd för komplex montering, skapar en stark grund för fortsatt snabb tillväxt, säger Francesco Franzé, styrelseordförande i Hanza, i ett pressmeddelande.

Vi ser att allt fler företag drabbas av störningar i försörjningskedjan. Vi erbjuder ett alternativ genom komplett och lokal tillverkning, som inte bara skapar en mer pålitlig leveranskedja, utan också ökad flexibilitet och lägre kostnad, säger Erik Stenfors, vd för Hanza, i pressmeddelandet.

Investeringen i den nya anläggningen på 12’000 kvadratmeter uppges uppgå till cirka 80 miljoner kronor.

Genom att ha både komponenttillverkning och slutmontering på samma plats, minskar vi vårt koldioxidavtryck. För att skapa ett optimalt tillverkningsflöde har vi byggt den nya anläggningen i direkt anslutning till vår befintliga anläggning för plåttillverkning, säger Emöke Sogenbits, klusterpresident, Baltikum i pressreleasen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1