Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sensys Gatso
Elektronikproduktion |

Sensys Gatso vinner nederländskt storkontrakt

Trafiksäkerhetsbolaget Sensys Gatsos nederländska dotterbolag har valts ut som en av tre leverantörer i ett upphandlingskontrakt för att leverera, driva och supporta fasta system för övervakning av hastighets- och rödljusöverträdelser i Nederländerna.

Sensys Gatso skriver i ett pressmeddelande att man räknar med att få ”en skälig andel av kontraktsvärdet”, motsvarande 250 miljoner kronor under en avtalsperiod på sex år.

Investeringen från den holländska åklagarmyndigheten syftar till att ersätta den befintliga infrastrukturen för automatisk trafikövervakning. Den holländska regeringen har budgeterat ett totalt projektvärde på cirka 74 miljoner euro, motsvarande 750 miljoner kronor.

Vi är mycket stolta över att fortsätta vår långvariga relation med den holländska allmänna åklagarmyndigheten. Vi har kunnat lämna ett konkurrenskraftigt anbud i upphandlingen eftersom vi är en global ledare inom trafiksäkerhet. Jag är säker på att vår flexibla dataanalysplattform, PULS, den flexibla beprövade tekniken i T-serien och vår gedigna tjänsteleveranshistorik har varit viktiga för att vinna detta pris. Vi ser fram emot att implementera och hantera detta nätverk av trafiksäkerhetskameror till den holländska regeringen, säger Niki Gatsonides, Managing Director för Sensys Gatso Netherlands BV, i pressmeddelandet.

Cirka 50 procent av kontraktsvärdet är återkommande TRaaS-intäkter, relaterade till service, underhåll och drift av övervakningslösningen. Den återstående delen är systemförsäljningsintäkter.

Det totala projektvärdet kommer att delas på tre leverantörer. Maximalt 50 procent uppges kunna tilldelas en enskild leverantör.

Upphandlingskontraktet förväntas undertecknas den 7 april 2022.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-1