Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Polskt stöd till LG Chem-fabrik uppfyller EU:s riktlinjer

Europakommissionens undersökning huruvida ett stöd på 95 miljoner euro till LG Chems elbilfabrik i Biskupice Podgórne uppfyller EU:s regler är avslutad.

Undersökningen inleddes i mitten på augusti 2020 i syfte att se ”om Polens stöd var nödvändigt för att trigga LG Chem:s beslut att utöka sin befintliga cellproduktionsanläggning i Polen, att det hålls till det minsta nödvändiga och att det inte snedvrider konkurrensen eller skadar sammanhållningen i EU,” skrev Europakommissionens Margrethe Vestager i ett pressmeddelande.

LG Chem tog tre år innan undersökningen beslutet att investera över en miljard euro i utbyggnad av produktionskapaciteten för battericeller, batterimoduler och batteripack vid sin fabrik i regionen Dolnoślaskie. Polen tillkännagav därefter för kommissionen om sina planer att skjuta till 95 miljoner euro till projektet.

Europakommissionen förmedlade en uppdatering i ärendet i förra veckan om att Polens tillskjutande är i linje med riktlinjerna.

Vår utredning har bekräftat att Polens offentliga stöd på 95 miljoner euro för att utöka produktionskapaciteten för LG Chems batterianläggning för elfordon är i linje med våra regler för statligt stöd. Stödet kommer att bidra till att skapa arbetstillfällen och till den ekonomiska utvecklingen av en missgynnad region, utan att snedvrida konkurrensen, säger Margrethe Vestager i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2