Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Elektronikproduktion |

Smoltek beställer industriell kolväxtmaskin

Nanoteknikbolaget meddelar att man tar ytterligare ett viktigt steg inom arbetet med att skapa en produktionsprocess för att kunna tillverka ultratunna CNF-MIM-kondensatorer i mycket höga volymer.

Maskinen kommer att installeras och kvalificeras för massproduktion hos en kontraktstillverkare (foundry). Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det är inspirerande att arbetet med att etablera en produktionsprocess för tillverkning av våra ultratunna kondensatorer fortlöper på ett tillfredställande sätt. För närvarande är vi inne i projektets designfas, som är projektfas tre av fem, där den sista fasen definierar den färdiga produktionsprocessen innan produktion kan starta, säger Karl Lundahl, produkt- och industrialiseringschef, Smoltek Semi, i pressmeddelandet.

Parallellt med industrialiseringen av CNF-MIM-tekniken, skriver bolaget, arbetar man med utvecklingen av den första produkten, som bolaget tror kommer att bli världens tunnaste avkopplingskondensator för tillämpning i processorer för mobiltelefoner.

En viktig aspekt i den produktionsprocess och leverantörskedja som nu utvecklas av Smoltek Semi, är att den har en hög grad av teknisk flexibilitet i kombination med en skalbarhet för tillverkning i extremt höga volymer. Produktionsprocessen, och den tillhörande kolväxtmaskinen som vi nu beställer, kommer därför långsiktigt att kunna användas för tillverkning av flera olika kondensatortyper baserat på Smolteks patentskyddade CNF-MIM teknik, säger Ola Tiverman, vd Smoltek Semi, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2