Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Komponenter |

Komponentbristen: Volvo Cars förväntar sig lägre produktion

Volvo Cars meddelar att bolaget förväntar sig en tillfälligt försämrad produktion på grund av brist på en specifik typ av halvledare.

Volvo Cars skriver att den tillfälligt försämrade produktionen väntas hålla i sig till och med andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare skriver fordonstillverkaren att man har sett en gradvis förbättring månad för månad i utbudet av halvledare och i produktionen. På grund av den här specifika störningen ser företaget nu en tillfällig avvikelse ifrån den trenden.

Volvo Cars har förväntat att öka sin försäljningsvolym för helåret 2022. Störningen innebär att företaget nu ser en marginell ökning i försäljningsvolymen för helåret 2022, jämfört med 2021.

Ukraina

Den förväntade störningen i Volvo Cars produktion är inte relaterad till kriget i Ukraina, skriver bolaget, då man har ”begränsade direkta relationer med underleverantörer i Ukraina”. Kriget i Ukraina har dock resulterat i ökade kostnader för råmaterial, energi och frakt inom bilindustrin, menar Volvo, som jobbar med prisökningar för att motverka effekten av dessa kostnadsökningar.

Begränsningarna inom leverantörskedjan, inklusive pågående störningar relaterade till Covid, väntas vara ett problem under hela 2022, skriver bolaget.

Stopp i Torslanda

Göteborgs-Posten har rapporterat att Volvo Cars stoppar produktionen i Torslanda mellan 27 och 28 mars, samt 31 mars och 1 april. Orsaken är återigen halvledarbristen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons