Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kioxia
Komponenter |

Utökad japansk kapacitet för 3D-flashminnen

Minnestillverkaren Kioxia meddelar att bolaget kommer bygga en ny fab (Fab2) i Kitakami, Japan för att utöka kapaciteten för 3D-flashminnet BiCS Flash.

Uppdaterad; 2022-03-23 12:18

Fabrikstillskottet kommer att utöka den totala produktionskapaciteten vid anläggningen i Kitakami via en AI-baserad tillverkningsprocess. Det framgår av ett pressmeddelande

Bygget av Fab2 är en milstolpe för Kioxia i vårt arbete att stärka bolagets strategiska utveckling och produktionsmöjligheter för avancerade minnesprodukter. Detta gör vi för att positionera oss ännu bättre konkurrensmässigt när efterfrågan ökar, säger Kioxias vd, Nobuo Hayasaka, i pressmeddelandet.

Bolaget skriver att man planerar att inleda diskussioner med grannen Western Digital om en expandering av sitt samarbete till den nya fabriken. 

En talesperson från Kioxia skriver i ett uttalande per mejl till Evertiq att byggnaden kommer mäta 31'000 kvadratmeter. Bolaget kan dock inte uttala sig om mer specifika detaljer, så som kapacitet och personalbehov. 

På frågan om investeringens storlek uppgav talespersonen att man inte kan gå in detaljer rörande investeringsplanen, men att det krävs "omkring en biljon yen för att bygga en halvledarfabrik av den här storleken". 

Byggfasen inleds i april i år, med beräknat slutförande under 2023.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons