Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© /nimg/Equipment/
Elektronikproduktion |

Midsummer får maskinbeställning – levererar till sig själv

Solenergiföretaget Midsummer meddelar att man mottagit en order från sitt egna dotterbolag i Italien, Midsummer Italia, på två specialmaskiner av modellen DUO.

DUO är Midsummers egenutvecklade teknologi för tillverkning av lätta och flexibla tunnfilmssolceller. Maskinerna som ska levereras kommer att producera solceller vid den nya fabriken i Bari – som väntas starta storskalig produktion av solpaneler vid årsskiftet.

Den produktionsutrustning som Midsummer Italia beställt från sitt moderbolag är en uppgraderad forsknings- och utvecklingsversion av modellen DUO. Ordervärdet ligger på 9,87 miljoner euro, cirka 103 miljoner kronor, som kommer att betalas från det italienska dotterbolaget till moderbolaget hemma i Sverige.

DUO-maskinerna har redan monterats på Midsummers fabrik i Sverige och är under leverans. Väl på plats kommer att börja producera solceller när fabriken öppnar i slutet av året. Förutom produktion av Midsummers standardsolceller är planen att  Midsummer Italia ska använda utrustningen för FoU-projekt med siktet på att öka prestandan hos cellerna samt att utveckla specialsolceller för rymdtillämpningar.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1