Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© FPC / Google – montage
Komponenter |

Fingerprint når ny milstolpe – finns i 600 smartphonemodeller

Det svenska biometribolaget kan bocka av ännu en stor milstolpe – som också visar på vilken roll biometri spelar i dagens mobila enheter – Fingerprints teknologi har nämligen integrerats i 600 olika smartphonemodeller.

I slutet av 2019 hade det svenska bolagets teknologi integrerats i 400 olika smartphones, i början av 2021 hade man passerat 500 olika modeller. Nu, lite mer än ett år senare har man nått nästa milstolpe och bolagets lösningar återfinns i 600 olika smartphones.

Fingerprint menar att milstolpen återspeglar tillväxten av mobil biometri och den ökande efterfrågan på de bekvämlighets- och säkerhetsfunktioner som tekniken också ger. Samtidigt menar man att resan fortsätter, och man är helt fokuserade på att fortsätta att driva tillväxt.

– Vi har sett en accelererad efterfrågan på biometri i smartphones under de senaste åren", säger Ted Hansson, President Mobile, PC & Access China hos Fingerprints i ett pressmeddelande.

Han fortsätter och säger att biometri är har blivit det naturliga valet för tillverkare som vill öka säkerheten och bekvämligheten i sina produkter.

– Att se Fingerprints sensorer nu integrerade i 600 olika smartphonemodeller är en fenomenal prestation. Det är ett bevis på att våra högkvalitativa produkter är tillförlitliga globalt och banar väg för biometrianvändning inom en rad andra branscher, fortsätter Ted Hansson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1