Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Veoneer
Teknik |

Qualcomm förvärv av Veoneer är snart i hamn

I höstas stod det klart att den amerikanska halvledarjätten Qualcomm – tillsammans med investeringsbolaget SSW Partners – vann striden om Veoneer. Nu finns det ett slutdatum på horisonten för när samgåendet faktiskt kommer att ske.

Som tidigare rapporterats av Evertiq kommer Qualcomm och SSW Partners att förvärva Veoneer för  för 37,00 dollar per aktie – vilket motsvarar ett totalt värde för Veoneer på 4,5 miljarder dollar. Det officiella datumet för när samgåendet ska slutföras har satts till den första april 2022.

Precis som parterna klargjorde under hösten kommer SSW Partners att köpa samtliga utestående aktier i Veoneer, och sedan sälja Arriver-verksamheten till Qualcomm och behålla Veoneers leverantörsverksamhet. 

När affären väl slutförs planerar Veoneers nya ägare, SSW, att utnämna Jacob Svanberg,som  för närvarande sitter på positionen senior vice president för produktområdet Lidar och företagsutveckling, till Veoneers koncernchef. Jan Carlson, som varit ordförande, vd och koncernchef sedan starten 2018 kommer att lämna sin operativa roll och kliver in i rollen som rådgivare för styrelse och koncernchef, det framgår av ett pressmeddelande.


Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2