Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Celltech
Elektronikproduktion |

Celltech växer och öppnar tredje fabrik

Tillväxten fortsätter och batteritillverkaren Celltech öppnar sin tredje fabrik. Fabriken är placerad i Tammerfors, Finland och erbjuder Celltech kapacitet för storskalig serieproduktion av batterisystem för industrifordon.

Fabriken kommer även att omfatta ett Ingenjörs & Utvecklingscenter vilket kommer att bertjäna Celltech i sex länder.

Den gröna omställningen har ökat takten, vilket också innebär att den industriella elektrifieringen utvecklas snabbare än väntat. Befintliga batterisystem ersätts med ny Li-ion baserad teknik och applikationer som körs med förbränningsmotorer designas om till hybrid alternativt fullt elektrisk, förklarar bolaget i ett pressmeddelande.

Med den nya fabriken i Tammerfors har Celltech tre volymproduktionsanläggningar – belägna i Sverige, Finland och Kina.

– Vi har designat och tillverkat över 1 000 kundspecifika batterilösningar från enkla primära alkaliska batteripaket till mycket avancerade litiumbatterisystem med molnbaserad övervakning samt uppdatering online. Vår kunskap om design och tillverkning av batterisystem som vi har samlat på oss under åren hjälper oss att designa nya kundspecifika batterisystem, både produktions och kostnadseffektivt. säger Patrik Elwing, vd för Celltech Abatel AB, i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1