Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Husqvarna
Elektronikproduktion |

Komponentbrist och långa ledtider leder till minskad produktion

Husqvarna menar att efterfrågan på bolagets produkter är stark alla huvudmarknader och inom samtliga produktkategorier. Men problem i leveranskedjan leder till att koncernen förväntar sig minskad produktion under kvartalet.

Brist på vissa komponenter och längre ledtider – det hela har lett till att Husqvarna förväntar sig reducerad produktion för det första kvartalet. 

Husqvarna meddelar via ett pressmeddelande att utvecklingen påverkar i synnerhet robotgräsklippare och trädgårdstraktorer och resulterar i en rekordhög orderbok. Nettoomsättningen för första kvartalet 2022 beräknas uppgå till cirka 15 miljarder kronor (14,0 miljarder kronor under Q1 2021) inklusive Orbit Irrigation.

Samtidigt pekar man på att den pågående geopolitiska situationen i Europa har lett till ytterligare logistikstörningar vilket också lett till ökade kostnader för råvaror, energi och transporter – något som kommer att påverka rörelseresultatet för första kvartalet. Husqvarna säger i pressmeddelandet att man fortsätter att arbeta med prisökningar för att motverka dessa effekter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1