Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Airsonett
Elektronikproduktion |

Airsonett väljer Orbit One som tillverkningspartner

Airsonett är ett svenskt medtechbolag som utvecklar och marknadsför lösningar som används för behandling av patienter med svår allergisk astma och eksem. Medtechbolaget har nu vänt sig till kontraktstillverkaren Orbit One för delar av sin tillverkning.

Airsonetts lösning syftar till att ge användaren – patienten – ren luft i andningszonen under natten. Den så kallade TLA-behandlingen är 99,5% fri från partiklar och allergener, vilket innebär att luftvägarna och immunsystemet kan vila och återhämta sig. Orbit One har nu fått uppdraget att producera den nya generationen Airsonett Air5, det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada att kunna hälsa Airsonett välkomna som ny kund hos Orbit One. Tillverkningen kommer att ske i Ronneby och Orbit One kommer att ansvara för hela värdekedjan från inköp av komponenter till produktion, berättar Orbit Ones Director Sales & Marketing, Mats Eriksson. 

Airsonett har för närvarande egen produktion av den nuvarande generationen, Air4. Men när man nu tar sig vidare och går mot nästa generation kommer man att förlita sig på Orbit Ones kunskap och muskler. 

–Vi valde Orbit One baserat på deras erfarenhet och certifiering inom medicinteknik, rätt mix av kunder och volym samt ett bra engagemang och kostnadseffektivitet, något vi redan sett bevis för. Vi har idag egen produktion av vår befintliga produkt Air4 och den kommer vi att fortsätta producera själva. Vi ser dock att den nya generationen Air5 kommer att gå i betydligt större volymer och vi vill inte investera i större produktionskapacitet. Airsonett ska i stället fokusera på marknadsföring och produktinnovation, säger Anders Due-Boje, vd, Airsonett AB, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2