Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Valmet Automotive
Elektronikproduktion |

2021 var ett rekordår för Valmet Automotive

Valmet Automotive meddelar att man nådde nya rekordnivåer inom batteritillverkning 2021 med över 400,000 levererade enheter.

Bolaget säger i ett pressmeddelande att volymökningen berodde på en stark efterfrågan från kunderna, ökad produktionseffektivitet, utbyggnad av batterifabriken i Salo samt starten av batteriproduktion vid fabriken i Nystad. 

Valmet Automotive tillverkar 48V och högspänningsbatterier för flera fordonskunder vid sina två finska fabriker i Salo och Nystad. Produktionsökningen under 2021 har varit brant och bolaget har fördubblat produktionsvolymen från 2020. Samtidigt har antalet anställda inom verksamheten "EV Systems" passerat 1,000-gränsen.

2021 var ett tillväxtår för Valmet Automotives EV Systems. Företaget kunde offentliggöra tre batteritillverkningskontrakt, öppnade en ny fabrik i Nystad under samma tak som bilfabriken och utökade även verksamheten vid Salo-fabriken. Företaget började också med bygget av sin första batterifabrik i Tyskland.

– Vi är stolta över det nya produktionsrekordet, men det är bara kvittot på Valmet Automotives snabbt ökande kapacitet inom alla batterirelaterade frågor och områden. Vi kommer att fortsätta att växa vår verksamhet för att möta den ständigt ökande kundefterfrågan, säger Jyrki Nurmi, SVP EV Systems, Valmet Automotive, i ett pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2