Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AB Volvo
Elektronikproduktion |

Maersk lägger rekordorder på Volvos elektriska lastbilar

Logistikföretaget Maersk har lagt ett jättebeställning på 110 Volvo VNR Electric-lastbilar.

Beställningen kompletterar en tidigare order på 16 fordon av samma modell och Volvo säger att detta är den enskilt största beställningen hittills av bolagets eldrivna lastbilar.

Beställningen kommer från Performance Team som ingår i Maerskkoncernen, och innebär att Volvo totalt ska leverera 126 eldrivna lastbilar till företaget. Redan under det andra kvartalet 2022 kommer de första lastbilarna börjar levereras, samtliga 126 lastbilar planeras vara i drift senast Q1 2023, det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada att få fortsätta samarbeta med Maersk kring hållbara transporter och att få spela en viktig roll när de ökar satsningen på eldrivna lösningar, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar i Nordamerika.

Den elektriska lastbilsmodellen tillverkas i Volvo Lastvagnars New River Valley-fabrik i Virginia, som också tillverkar alla Volvolastbilar i Nordamerika. Lastbilarna kommer rulla i Kalifornien och användas för en mängd olika transportuppdrag såsom hamntransporter och lagerdistribution.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1