Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SEMIKRON
Komponenter |

Semikron och Danfoss Silicon Power går samman

Tyska halvledarbolaget Semikron går ihop med Danfoss Silicon Power med siktet på att etablera en jätte inom kraftelektronik.

Parterna har offentliggjort planen om att skapa en gemensam verksamhet specialiserad på kraftelektronik med fokus på krafthalvledarmoduler.

Det nya bolaget – Semikron-Danfoss – kommer att ha en personalstyrka på mer än 3,500 kraftelektronikspecialister, och även ett fast åtagande för framtida investeringar.

Kraftelektronik kommer bara att spela en större och större roll i samhället och framförallt inom elektrifieringen. Det nya bolaget tänker dra nytta kunskapen från sin kärnverksamhet inom industriella och förnybara kraftmodultillämpningar för att lägga vantarna på så stor bit av kakan som möjligt och siktar mot en ledande position inom kraftmoduler för fordon.

”Semikron-Danfoss kommer att sätta trenden och driva på teknikskiftet till kiselkarbidlösningar i både industri- och biltillämpningar,” går det att läsa i ett pressmeddelande.

Den nybildade gemensamma verksamhetens kommer att ägas av Semikrons och Danfoss-koncernens nuvarande ägarfamiljer, med Danfoss som majoritetsägare. Det hela kommer att ledas av ett gemensamt ledningsteam.

– Timingen är perfekt, med stark tillväxt på våra nyckelmarknader Automotive, Industry och Renewables. Med den framväxande teknikövergången från kisel till kiselkarbid är vi inställda på att bli våra kunders starkaste partner, säger Claus A. Petersen, Senior Vice President och General Manager Danfoss Silicon Power, i pressmeddelandet.

Semikrons-Danfoss kommer att behålla de båda huvudkontoren i Nürnberg och Flensburg Tyskland. Semikrons och Danfoss Silicon Powers nuvarande fabriker och försäljningskontor kommer att fortsätta sin verksamhet som vanligt.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1