Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SK Hynix
Komponenter |

SK hynix vd är intresserad av Arm

Den sydkoreanska halvledarjätten överväger att bilda ett konsortium för att lägga vantarna på Arm efter Nvidia misslyckades med att köpa bolaget för 40 miljarder dollar.

Det var efter SK hynix årliga aktieägarmöte som vd Park Jung-ho berättade för pressen att bolaget överväger att eventuellt bilda ett konsortium, tillsammans med strategiska partners, för att gemensamt förvärva det brittiska bolaget, rapporterar nyhetsbyrån Yonhap

Park sa även att han inte tror att något enskilt företag skulle kunna köpa Arm.

Tidigare i februari stod det klart att Nvidias försök att förvärva Arm för 40 miljarder dollar hade misslyckats. Bolagen pekade på regulatoriska utmaningar som skälet till att köpet föll, som tidigare rapporterats av Evertiq. Hade affären gått igenom skulle den ha blivit den största halvledaraffären genom tiderna.

Park Jung-ho, som även är vd för SK Square, har tidigare uttryckt intresse för Arm, något han enligt Yonhap uttryckte under SK Squares årliga bolagsstämma.

När SK hynix kontaktades av Reuters meddelade bolaget Parks kommentar var teoretiska svar på en pressfråga och att de inte är befästa i någon specifik plan eller pågående granskning.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1