Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Optronic
Elektronikproduktion |

Ny utvecklingschef på Optronic – som vill växa i antal

Markus Bylesjö har klivit in i rollen som ny utvecklingschef på Optronic. Samtidigt går optroniktillverkaren i Skellefteå ut i en bred satsning för att rekrytera seniora kompetenser inom produktutveckling och inköp.

– Vi är i en spännande fas och ser en växande efterfrågan på våra tjänster, säger den nya utvecklingschefen i ett pressmeddelande.

Markus Bylesjö började på Optronic för snart ett år sedan som senior produktutvecklare, men nyligen tog klivet till rollen som utvecklingschef. Utöver det har han gedigen erfarenhet från flera stora internationella teknikbolag som Axis och Sony, både i Sverige och i Japan. Sedan ett par år tillbaka har han flyttat tillbaka till Skellefteå med sin familj och slår nu ett slag för produktionsutvecklingen i Sverige.

– Det fanns en framtidsanda i Skellefteå gjorde oss intresserade av att flytta hem igen. För mig som bott på andra platser runt om i världen var det inte självklart att det fanns arbetstillfällen inom högteknologisk produktutveckling, men jag har hittat helt rätt hos Optronic, säger Markus i pressmeddelandet.

Hos Optronic ökar nu efterfrågan på optisk mätteknik för industrin inom en bredd av sektorer. Bland annat så är automation ett område som växer kraftigt men även i medtech ser bolaget en snabb teknisk utveckling.

– Det finns en stark och växande trend inom många segment, vilket gör att vi vågar växla upp så kraftigt som vi nu gör, säger Markus

I nuläget söker bolaget kraft för att fylla fem nya tjänster, vilket innebär en utökning av utvecklingsavdelningen till att bli närmare tjugo personer stark. Tjänsterna man rekryterar till är senior produktutvecklare, senior produktionsteknisk specialist, senior projektledare, strategisk inköpare samt projektinköpare.

– Det ger oss storleken att hantera många typer av uppdrag parallellt, från tidiga utvecklingsstadier till serieproduktion, avslutar Markus


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons