Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Universal Robots
Elektronikproduktion |

Snart börjar UR och MiRs expansion i Odense

Om bara några veckor kommer Universal Robots och Mobile Industrial Robots (MiR) att påbörja bygget av sitt nya gemensamma huvudkontor för i Odense, Danmark.

Byggnaden kommer att rymma upp till 600 anställda och kommer – enligt företagen – att vara världens största nav för cobots och autonoma mobila robotar. Planen som den ser ut för närvarande är att bryta mark den 20e april och att byggnaden ska stå klar  i början av 2024.

Bakgrunden till det nya gemensamma huvudkontoret är den explosiva tillväxt båda företagen upplevt. Under 2021 växte Universal Robots och MiR med över 40 procent och ambitionerna för framtiden är höga. Tillsammans räknar Universal Robots och MiR med att anställa mer än 200 nya medarbetare bara under 2022, vilket driver behovet av större lokaler, går det att läsa i ett pressmeddelande.

Det nya huvudkontoret är, enligt Kim Povlsen, vd för Universal Robots, mer än ytterligare utrymme för bolagen.

– Det handlar inte bara om extra kvadratmeter. Det handlar också om att skapa den optimala miljön för våra medarbetare. Vi arbetar kontinuerligt med att förnya och flytta gränserna för vad som är möjligt för cobots och automation, och med det nya huvudkontoret skapar vi en unik och inspirerande arbetsmiljö, där vi också kommer att dra nytta av ett utökat samarbete med MiR och suverän synergi mellan oss, säger vd:n.

Det nya huvudkontoret – som företagen investerar 325 miljoner danska kronor i – kommer att ligga bara några hundra meter från Universal Robots nuvarande huvudkontor. När byggnaden är färdig kommer bolagen ha cirka 20,000 kvadratmeter till förfogande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2