Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii Dynavox
Elektronikproduktion |

Tobii Dynavox köper Safe Care Technologies

Leverantören kommunikationshjälpmedel meddelar att man tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Obear Technologies Limited – som verkar under namnet Safe Care Technologies – och är återförsäljande partner till Tobii Dynavox på Irland.

Bolaget omsatte cirka 9 miljoner kronor under 2021, med en EBIT på cirka 10 procent. Enligt Tobii kommer förvärvet att göra det möjligt för bolaget att ta ett större ansvar för kunder på den irländska marknaden och därmed hjälpa fler människor med kommunikativa funktionsnedsättningar.

Safe Care Technologies är en leverantör av kommunikationshjälpmedel på Irland, och tillhandahåller Tobii Dynavox lösningar exklusivt på den lokala marknaden, som utgör den största delen av företagets omsättning. Bolaget består av ett team om fem personer och grundades 2012 av nuvarande vd Conor Quigley. Teamet kommer att fortsätta som anställda hos Tobii Dynavox och förvärvet avslutas idag den första April.

"Efter att ha samarbetat framgångsrikt i många år, har jag personligen sett det engagemang och den expertis som teamet tillför till sina kunder, vilket vi också lär oss av. Jag är övertygad om att Tobii Dynavox globala organisation och kunnande kan stödja teamet på Irland för att nå fler användare med ännu bättre lösningar. Vi ser fram emot att samarbeta med det irländska teamet och att ge fler människor en röst och förbättrad livskvalitet,” säger säger Nils Normell, President, Market Unit EUROW, Tobii Dynavox, i pressmeddelandet.

"Den bästa strategin för att hjälpa ännu fler människor på Irland är att fördjupa vårt partnerskap med Tobii Dynavox. Jag grundade Safe Care Technologies 2012 för att ge människor med funktionsnedsättningar på Irland enkel tillgång till kommunikationshjälpmedel,” tillägger Conor Quigly, grundare, vd och huvudägare i Safe Care Technologies. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons