Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hexagon
Elektronikproduktion |

Hexagon fryser verksamheten i Ryssland

Svenska Hexagon meddelar idag finansiella justeringar relaterade till att Hexagon fryser affärsverksamheten i Ryssland och slutförandet av förvärvet av ETQ.

Bolagets första kvartalet för 2022 kommer att belastas med engångskostnader om cirka 63 miljoner euro. Majoriteten av detta är relaterade till att Hexagon fryser affärsverksamheten i Ryssland, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Hexagon har tidigare meddelat att man redan stoppat all export av hårdvara och mjukvarulicenser till Ryssland, men att man nu genomför ytterligare åtgärder för att anpassa verksamheten till den pågående situationen. 

"Givet den osäkra situationen är dessa åtgärder under kontinuerlig utvärdering och kan justeras i samband med att situationen förändras," skriver bolaget i pressmeddelandet.

Cirka 2 procent av Hexagons årliga omsättning kommer från försäljning i Ryssland, och Hexagon har cirka 200 anställda i landet

Samtidigt meddelar bolaget att man nu slutför förvärvet av ETQ, en leverantör av SaaS-baserad mjukvara för kvalitet (QMS), hälsa och säkerhet (EHS), samt regelefterlevnad. 

ETQ förväntas omsätta 75 miljoner dollar år 2022, med en justerad rörelsemarginal på över 35 procent. Köpeskillingen uppgick till 1,2 miljarder dollar kontant på skuldfri basis. Hexagon säger att förvärvet förväntas ge försäljningssynergier på cirka 40 miljoner dollar till år 2026, med väldigt starka inkrementella marginaler. telligence. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons