Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Würth Elektronik
Elektronikproduktion |

Würth Elektronik: “Vi har en trend med ökande lagernivåer och förbättrade ledtider”

Komponenttillverkaren Würth Elektronik har en bra start på det innevarande året med rapporter om reducerade produktions- och leveranstider.

Sedan starten av pandemin har situationen rörande tillgången på komponenter förvärrats. Hos Würth Elektronik har man som många andra haft utmaningar med den situation som varit och som ännu pågår. 

– Eftersom WE är en tillverkare har vi bra kontroll över läget och tack vare ökade investeringar har vi en trend med ökande lagernivåer och förbättrade ledtider, säger Martin Danielsson,  General Manager hos Würth Elektronik Sweden, till Evertiq. 

Förfalskade komponenter har tidigare ökat på marknaden under tidigare perioder av brister. Men hos Würth Elektronik har man inte sett någon ökning på anmälda förfalskade komponenter från kvalitetsavdelning, säger Martin. 

– Då alla kunder köper direkt av oss eller via våra auktoriserade partners minimeras denna risk att få förfalskningar.

Vissa produktgrupper påverkas mer än andra på grund av komponentbristen. Martin berättar att man just nu har vissa produktfamiljer med längre ledtid än vanligt. 

– Detta är på grund av en ökad efterfrågan och vissa material som tex ferrit (NiZn) har varit ett material som det har vart brist på men vi nu börjar kunna se en ljusning på, fortsätter Martin. 

Vilka är era känslor rörande den rådande marknadssituationen när vi nu tagit klivet in i 2022?

– Vi har en mycket bra start på 2022. Vi får jämna rapporter om att våra produktions- och leveranstider reduceras och att efter sommarens så ska vi kunna ligga på en mycket mer normalt läge än vad vi har haft under en tid nu. En risk vi ser på marknaden är att omständigheter som vi inte råder över kan påverka vår leveransprecision till exempel lokala stängningar på grund av Covid eller längre transporttider, säger Martin och fortsätter:

Våra kunder har varit bra på att planera inköpen vilket har gjort att vi har en bra överblick över det kommande behoven och vi har därmed fortsatt att investera i utökad produktionskapacitet och ökade lagernivåer, avslutar Martin Danielsson. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1