Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alpha Elektronik (Linkedin)
Elektronikproduktion |

ETK EMS köper Alpha Elektronik

Den danska kontraktstillverkaren ETK EMS Group växer i Danmark genom förvärvet av Alpha Elektronik – har nu tre fabriker i landet.

ETK EMS Groups har nu tre fabriker i Danmark och en i Rayong, Thailand. Det senaste tillskottet adderar danska Næstved till produktionsnätverket.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att uppköp av medelstora kontraktstillverkare har blivit en del av verksamhetens DNA. ETK EMS har tidigare köpt danska Zoma Electronics och Delfi Electronics. 

Vi har haft en naturlig och positiv dialog med Alpha Elektroniks ägare och ledning under drygt tio års tid. Ska jag vara helt ärlig har vi haft en "crush" på Alpha Elektronik i flera år. Att vi nu kan hälsa deras duktiga personal i Næstved välkomna som kollegor känns underbart. Vi är lika varandra på många sätt i hur vi tar oss an marknaden, och med de digitala förändringarna som André R. Grundahl genomförde under fjolåret stärker detta än mer, säger Torben Drejer, VP & Partner på ETK EMS Group, i pressmeddelandet. 

ETK EMS avser att öka produktionen i Næstved, samtidigt som man vill öppna upp för kunder att ta del av produktionen i Thailand. 

Ägare och ledning är nöjda över att vara en del av ETK EMS Group, vilket kommer vara till stor fördel för våra kunder och anställda, säger Alpha Elektroniks vd, André R. Grundahl, som att kommer behålla sin ledningsposition i Næstved.

Med tanke på den extremt svåra marknadssituationen, som vi har levt med i två år och säker ett år till, finns det ett tydligt internt behov av ytterligare resurser. ETK EMS Group kan, tillsammans med sin primära aktieägare, Blue Equity, tillhandahålla sådan stöttning. Vi ser fram emot att ta till vara på den här potentialen framgent, fortsätter Grundahl i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons