Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© X Shore (montage)
Elektronikproduktion |

Svensk elbåtstillverkare tar in nytt jättebelopp

Den svenska elbåtstillverkaren X Shore tar in 500 miljoner kronor i ytterligare kapital för fortsatt expansion - med bland andra Northvolts vd Peter Carlsson bland investerarna.

Det nya kapitalet ska bland annat gå till fortsatta investeringar i bolagets båtfabrik, X Shore Industries 1 i Nyköping. Dessutom ska bolaget intensifiera sitt R&D-arbete och fortsätta satsa på att bygga upp ett globalt säljnätverk.

Jag är oerhört stolt över vårt bolag, vårt team, vår vision och det förtroende vi fått från befintliga och nya investerare. Vi bygger X Shore för att ställa om hela fritidsbåtsbranschen, och att så många högprofilerade investerare inom branscher som EV och Tech vill vara med på vår resa är en bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Jenny Keisu, vd på X Shore, i ett pressmeddelande.

Förutom befintliga ägare, styrelse och ledning som investerar, återfinns nya investerare i runda så som Northvolts vd och grundare, Peter Carlsson, och Hélène Barnekow, tidigare vd på Microsoft Sverige.

X Shore slöt i februari ett flerårigt leveransavtal med Kreisel Battery rörande batterier värderat till motsvarande 500 miljoner kronor.
 


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2