Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wematter
Elektronikproduktion |

Stor potential när Wematter tar sig till livsmedelsindustrin

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter och franska Fabulous konsoliderar en vertikal med ”enorm potential” som beräknas bana väg till kraftig försäljningsökning av Wematters 3D-skrivare till livsmedelsindustrin.

I ett första steg, skriver bolaget, innebär samarbetet att Wematters kunder får tillgång till ett pulver godkänt för kontakt med livsmedel. 

Man förklarar att centralt kontrollerade och lokalt distribuerade plug-and-play-SLS-3D-skrivare laddade med ett pulver godkänt för just kontakt med livsmedel gör det möjligt för livsmedelsföretag att ”rekordsnabbt” skriva ut 3D-utskrifter på plats vid fabrikerna. Wematter skriver att bolagets lasersystem är ”en av få” som klarar av att skriva ut pulvret.

Wematter talar samtidigt om ett ”paradigmskifte” i hanteringen av slit- och reservdelar, detta eftersom de utskrivna delarna håller produktionen igång. Antalet produktionsstopp kommer att minska, och tiden för de driftstopp som ändå sker kan minskas dramatiskt, menar man. 

Wematter har under lång tid haft fokus på potentialen i livsmedelsindustrin. Nu kan vi äntligen adressera den här marknaden på allvar. Att göra det tillsammans med Fabulous, ett företag med 20 års erfarenhet av livsmedelsindustrin, känns fantastiskt, säger Robert Kniola, vd och grundare av Wematter, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2