Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay
Embedded |

Prevas förvärvar factor10

Prevas har tecknat avtal om att förvärva 60 procent av factor10, ett svenskt så kallat spjutspetsbolag med programvaruutvecklare.

Factor10 erbjuder enligt ett pressmeddelande avancerad programvaruutveckling. Bolaget har sju konsulter och relationer med cirka tio kunder, bland andra Darpa och Microsoft i Redmond.

Målet är, enligt pressmeddelandet, att växa med bibehållen affärsmodell, med hög kompetens hos medarbetarna, och steg för steg hitta samarbetspunkter med Prevas övriga noder i nätverket. Där ser Prevas att factor10 kan bidra med programvarukunnande till både produkt- och produktionsutveckling.

Prevas decentraliserade miljö passar oss som handen i handsken och den tydliga strategin att skapa kundvärde och sträva efter att vara bland de absolut bästa stämmer perfekt för oss. Jag ser många positiva effekter för oss och våra kunder av att vi blir en nod inom Prevas och ser fram emot att få fler kollegor, säger Jimmy Nilsson, vd för factor10 och delägare, i pressmeddelandet.

Detta rankas verkligen som ett spjutspetsförvärv och det är kul att vi levererar på de mål vi nyligen kommunicerat avseende både lönsamhet och tillväxt, säger Prevas vd, Johan Strid, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1