Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexander podshivalov dreamstime.com
Mönsterkort |

NCAB lämnar Ryssland - säljer dotterbolag för 1 rubel

Efter övervägande av framtida möjligheter och risker har NCAB nu beslutat att helt avsluta sin verksamhet i landet.

Som tidigare meddelats har NCAB stoppat leveranser av mönsterkort till kunder i Ryssland. Nu avslutar mönsterkortsleverantören sin verksamhet helt i landet. 

Enligt ett pressmeddelande anser NCAB "att det ryska dotterbolaget i nuvarande situation inte har något värde och har beslutat att sälja det till den lokala bolagsledningen för 1 Rubel."

–Vi ser ingen snar lösning på Ukraina-konflikten och ser även på sikt en begränsad affärsmässig potential och höga risker på den ryska marknaden. Vår erfarna och långväga lokala ledning har visat intresse att förvärva bolaget. För NCAB:s del betyder det att avvecklingskostnaderna minimeras, säger NCAB:s vd och koncernchef Peter Kruk, i pressmeddelandet.

Avvecklingen väntas innebära ett nedskrivningsbehov om cirka 40 miljoner kronor för NCAB, vilket uppges belasta det första kvartalets resultat 2022. 

Det sålda bolaget kommer framöver inte att kunna använda NCAB:s varumärke och inte heller stöd från NCAB:s Factory Management Team i Kina eller andra delar av NCAB. 

Beslutet beräknas inte medföra någon nämnvärd påverkan på kassaflödet. Därefter beräknas inga förpliktelser kvarstå för NCAB för den ryska verksamheten.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2