Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Från Tepcomp till Inission

Sedan februari i år är Jonas Söderlund Inissions nya Business Development Manager.

Han klev in i Inissions lokaler från rollen som Business Development Director hos finska Tepcomp Group.

Jonas, som är utbildad elektronikingenjör, började sin karriär inom EMS 2014 då han axlade rollen som Business Development Manager hos Note i Norrtälje. Några år senare klättrade han på stegen och lyftes upp till Global Business Development Manager med uppdraget att hjälpa alla Notes fabriker.

– Jag hade samma roll hos min nästa arbetsgivare Tepcomp Group i Finland där mitt specifika uppdrag var att vända affärerna, vilket vi gjorde. Kombinationen av min tekniska bakgrund och talang för affärer har varit en framgångsfaktor. Jag kan prata samma språk som både konstruktörer, designers och chefer. Jag är också väldigt noga med att läsa på om både kunderna jag träffar och mina konkurrenter, säger Jonas i en nyhetsuppdatering från Inissions.

Han fortsätter att berätta att det egentligen inte fanns några planer på att lämna Tepcomp men efter flera samtal med Inissions säljchef Fredric Grahn växte intresset.

– Min drivkraft ligger i att bygga upp och förbättra verksamheter. Hos Inission skulle jag kunna bidra och se det växa till nästa nivå. Det finns goda förutsättningar i form av moderna fabriker, långsiktiga mål och engagerade ägare och personal, säger den nya Business Development Managern.

Som Business Development Manager är det Jonas uppgift att utveckla och förbättra affärerna. För att göra det har han utvecklat en egen 20/60/20-metodik. I uppdateringen beskriver Jonas det hela med att 20 procent av tiden läggs på att bearbeta möjligheter som ligger långt i framtiden; 60 procent går till existerande projekt och projekt som nästan är klara och resterande 20 procent av tiden vigs åt drömföretag – det vill säga krävande kunder som på egen hand kan driva utvecklingen av verksamheten framåt.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2