Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© XP Power
Elektronikproduktion |

XP Power köper två tyska bolag

XP Power, som utvecklar och tillverkar strömförsörjningslösningar riktade till elektronikindustrin, har förvärvat de tyska företagen FuG Elektronik GmbH (FuG) och Guth High Voltage GmbH (Guth).

Med de båda tyska bolagen inom gruppen kommer XP Power få fler möjligheter och högre kapacitet inom högspänningsområdet, det framgår av ett pressmeddelande.

FuGs, som har sin verksamhet i närheten av München, och Guth som är belägna utanför Stuttgart kommer till XP Power med en produktportfölj som innehåller ett utbud av högspänningsprodukter, lämpade för en mängd olika applikationer som partikelacceleratorer till kondensatorladdare för högspänningsapplikationer.

Förvärven ger ett extra tillskott till de europeiska design- och tillverkningscentren och stärker därmed XP Powers kapacitet inom applikationsområden med höga krav på precision och välfiltrerade spänningar – med utspänningar upp till 300 kV och effekter upp till 600 kW.

– FuG och Guth är välkända, välrenommerade företag som perfekt passar in i vår befintliga verksamhet och som berikar vår portfölj med högspänningsprodukter med helt nya och kompletterande tekniska möjligheter, säger Gavin Griggs, vd för XP Power, i pressmeddelandet. 

Med dessa förvärv kan XP Power, enligt Gavin Griggs, påskynda sin tillväxtstrategi på högspänningsområdet och samtidigt ökar bolaget sin närvaro på marknaden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2