Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Charge Amps
Elektronikproduktion |

Charge Amps tar in 150 miljoner kronor för att växa i Europa

Charge Amps har tagit in 150 miljoner kronor i en riktad nyemission. Med det nya kapitalet siktar Charge Amps på att ytterligare utöka Charge Amps europeiska närvaro i bland annat Storbritannien, Tyskland och Spanien.

Bland de existerande aktieägarna som tecknade i emissionen återfinns OK ekonomisk förening, Skellefteå Kraft och Swedbank Robur. Nya investerare inkluderar Concejo AB, LMK och Quinary Investment. Totalt har Charge Amps hittills rest kapital om totalt 358 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är fantastiskt att ha fortsatt stöd från våra briljanta befintliga aktieägare samtidigt som vi får välkomna nya investerare ombord på vår resa. Under det senaste året har vi levererat på vårt mål att genomföra en stor expansion över Europa och att samtidigt fortsätta vår tillväxt i Norden, säger Anders Bergtoft, vd på Charge Amps i ett pressmeddelande.  

Förutom den ökade närvaron nere på kontinenten, planerar även bolaget att stärka sin närvaro i Norden och på den svenska hemmamarknaden. Man kommer även använda en del av kapitalet till produktutveckling samt för att upprätthålla momentum och utveckla den operationella verksamheten inför Charge Amps börsintroduktion, som är planerad till 2022.

Under fjolåret rapporterade företaget sitt starkaste år sedan starten 2012, med en försäljning som ökade med 145 procent jämfört med föregående år samtidigt som en solid bruttomarginal bibehölls.

– Med denna finansiering är vi i en idealisk position för att bygga vidare på detta momentum och snabbladdar energi till vårt arbete att tillhandahålla smarta, användarvänliga och snygga produkter till kunderna samtidigt som vi bidrar till att åstadkomma en renare och grönare värld, fortsätter vd:n.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2