Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© WSI (montage)
Embedded |

WSI efter intåget hos Sigma: ”Vi passar in perfekt”

Två år har gått sedan Wireless System Integration (WSI) köptes av Sigma Connectivity. Att döma av orden från Jan-Åke Lindqvist, vice vd och grundare, befinner sig bolaget i dag i en förnämlig sits. Man klickar med Sigma, gynnas av pågående teknikskiften och jagar ständigt arbetskraft till verksamheten.

Det var i början på oktober 2020 som det blev klart. Allgon sålde dotterbolaget WSI till Sigma Connectivity för att, i bolagsmun, ”renodla kärnverksamheten mot industriell radiostyrning”.

Vi tycker det är rätt tidpunkt att sälja nu. WSI har bättre möjlighet att utvecklas med rätt ägare och Allgon kan fokusera på den potential vi ser inom industriell radiostyrning. Där vill vi investera vårt kapital och kompetens, för att bättre bygga aktieägarevärde, sade Allgons dåvarande vd, Johan Hårdén, i ett pressmeddelande.

WSI i Kista och Sigma Connectivity i Lund har tidigare lyfts fram som två aktörer med liknande företagskultur, och att de båda har en bakgrund inom telekom. Matchningen har varit utmärkt, och har varit gynnsam för båda parter, menar WSI:s Jan-Åke Lindqvist.


Nytt för oss är att vi nu har både ett tech-hus, som är vår traditionella kärnaffär, och ett rent konsultben – på plats – och kan därmed erbjuda samma kunderbjudande i både Stockholm och i Lund. Kompetensen hos Sigma Connectivity härstammar från Sony Ericsson i Lund, där man byggde mobiltelefoner. Numera utvecklas alla typer av devicer, typiskt är batteridrivna, mobila och uppkopplade sensorlösningar. Vi passar in här perfekt, berättar Jan-Åke för Evertiq.

Jan-Åke berättar att storleken på WSI:s snittaffär är dubbelt så stor i dag jämfört med fjolåret.

Vi har ett bättre självförtroende och en bättre body. Vi har lyckats ta till oss fler affärer, men också större affärer, säger Jan-Åke, och berättar att det ter sig i att kunderna är större och att kontrakten är längre.

Tillskottet av Daniel Zetterlund som Key Account Manager sedan två år tillbaka har varit en bidragande faktor. Säljbiten har tidigare varit något som jag och Jonas [Strandell, vd och medgrundare, t.h på bild] ansvarade för själva, tillägger Jan-Åke.

Utrullningen av nya mobilnätsteknologier, fordonselektrifieringen och autonom körning är ett axplock av områden som WSI ser som gynnsamma.

Det kommer mycket affärer ur de här trenderna. Sedan har vi Sigma Connectivity i ryggen, som har gjort stora investeringar i labb och licenser för att utveckla 5G. Vi står väl positionerade inom dessa teknikområden.

Bolaget har i dag en personalstyrka på 35 personer och har sedan drygt ett år tillbaka utökat verksamheten med drygt 15 personer, primärt inom mjukvara. Men det kommer behövas lika många till, utspritt över flera kompetenser.

Vi kommer behöva växa med ytterligare 15 till 20 personer under året. Det kommer behövas till både mjukvara (embedded) och hårdvara (elektronik), men även projektledare, avslutar Jan-Åke Lindqvist


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons