Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© HMS Networks
Elektronikproduktion |

HMS Networks köper återstående aktier i Procentec

HMS Industrial Networks har förvärvat de återstående 30 procent av aktierna i Procentec B.V. till förutbestämda villkor.

Bolaget förvärvade 70 procent av aktierna i Procentec den 1 oktober 2020, och efter denna transaktion kommer Procentec att vara ett helägt dotterbolag.

Procentec är HMS främsta varumärke inom diagnostik och övervakning av fabriksnätverk. Att förvärva resterande aktier i Procentec beskrivs som ett naturligt steg för HMS och något som kommer att möjliggöra vidare integration av Procentec för att realisera synergier både inom försäljning och marknadsföring samt produktutveckling.

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen av Procentec och det fantastiska arbete som ledningsgruppen och de anställda har gjort sedan Procentec blev en del av HMS. Jag är mycket nöjd med förvärvet och ser med tillförsikt fram emot vår fortsatta resa tillsammans, där vi kan utforska fler synergier mellan företagen, säger Staffan Dahlström, vd för HMS Networks i ett pressmeddelande.

Procentec är redan konsoliderat till 100 procent och därför kommer inte transaktionen att påverka HMS vinst per aktie.

– Vi är fast beslutna att fortsätta driva och vidareutveckla Procentec och ser fram emot att dra nytta av ett ännu djupare samarbete med HMS, säger Pieter Barendrecht, vd för Procentec B.V.


Visa fler nyheter
2024-03-04 15:24 V22.3.49-2